Wonen op je werk!

21 juni 2019
Een gezinshuis is een 'zo thuis mogelijke' vorm van opvang voor kinderen. Gezinshuisouders wonen en werken als zelfstandig ondernemers in een huis van Vitree en dragen 24/7 zorg voor kinderen en jongeren.
Wonen op je werk! Dat kan als gezinshuisouder.
Een gezinshuis is een 'zo thuis mogelijke' vorm van opvang voor kinderen die niet langer bij hun eigen ouders of in een pleeggezin kunnen wonen. Soms hebben kinderen al zoveel meegemaakt waardoor ze net wat meer begeleiding en behandeling nodig hebben dan in een gewoon gezin mogelijk is. Voor die kinderen is een gezinshuis vaak het beste alternatief.

Een gezinshuis lijkt zoveel mogelijk op een normaal gezin, maar dan met professionele opvoeders in huis. Dat zijn de gezinshuisouders.
Gezinshuisouders wonen en werken als zelfstandig ondernemers in een huis van Vitree en dragen 24/7 zorg voor kinderen en jongeren.

Voor diverse gezinshuizen in Flevoland is Vitree op zoek naar professionele gezinshuisouders, die als zelfstandig ondernemers of samen met Gezinshuis.com  een gezinshuis willen starten, in samenwerking met Vitree.

Als gezinshuisouder
•    draag je als professional zorg voor maximaal zes kinderen en jongeren
•    biedt je een veilige stabiele woonsituatie
•    maak je deel uit van het hulpverleningsteam rondom de kinderen en jongeren
•    woon en werk je in een huis van Vitree
•    werk je als zelfstandig ondernemer of in dienst van Vitree

 “Als gezinshuisouder ben je onderdeel van het professionele netwerk rondom een kind. Je hebt een belangrijke rol in het leven van kinderen. Je moet zorgen dat ze de beste hulp en begeleiding krijgen die ze nodig hebben. Als je dit voor een kind kunt betekenen, dan heb je toch het mooiste werk van de wereld”  - Suzan (gezinshuisouder)

Samen met zijn vriendin Karen woont en werkt Roy in het gezinshuis waar hij zorgt voor drie kinderen die hij begeleidt bij het opgroeien tot zelfstandigheid. Roy heeft ondernemersbloed en is een echte netwerker.

“Als professional heb ik een centrale rol in het geheel, maar het draait goed omdat we goede mensen om ons heen hebben die allemaal een steentje bijdragen. Hier leven we gewoon met elkaar en wat ze hier leren is van waarde voor de rest van hun leven” - Roy


Meer weten over (de mogelijkheden van) pleegzorg en pleegouders aan het woord? Bezoek een informatieavond!