10x leuke kidsproof musea

6 juli 2022
Veel musea in en om Haarlem hebben enorm hun best gedaan om voor deze zomervakantie een geweldig leuk programma in elkaar te draaien met mooie collecties, leuke activiteiten en gave workshops voor kinderen. Naar welk kidsproof museum gaan jullie deze zomervakantie?
Kidsproof musea

Leuke musea in Haarlem

Deze Haarlemse musea hebben organiseren extra leuke activiteiten voor kinderen deze zomervakantie!

Zomer bij Teylers Museum

Nooit eerder was er zó'n uitgebreid familieprogramma in Teylers Museum als deze zomer! Elke dag van de week is er iets te doen; kids kunnen vulkanen maken, naar verhalen van de huiskat luisteren, op spokenjacht en meer!

Op zoek naar de Rode Robijn

In de Haarlemse Koepelkathedraal is een mysterie gaande. Een dief is er vandoor met de Rode Robijn! Je gaat speuren door de kathedraal om de dief te vinden. Onderweg kom je vogels, tijgers, slangen & ander spannends tegen!


Het Mysterie van de Rode Robijn in de Koepelkathedraal

Schilderworkshops

Kinderen leren in 't Frans Hals Museum over de manier van schilderen waar de meester beroemd om is geworden en gaan dan zelf aan de slag met kwast en verf. Het resultaat kan nadien natuurlijk thuis aan de muur gehangen worden!


Musea nét buiten Haarlem

Nét de stad uit, bijvoorbeeld in Driehuis, in de Kop van Noord-Holland of in Amsterdam, zijn musea die super zijn om met kinderen te bezoeken deze zomervakantie!


Dino wereld in Driehuis

Wie durft er aan de tanden van de T-rex te voelen? Welke dino komt uit welk ei? Komen jullie hinkelen op de dino-baan? Tot half september is het Pieter Vermeulen Museum nog dino-wereld, pak deze tentoonstelling nu nog mee


Plasticvissen en meer

Plastic vissen met Plastic Whale, voorgelezen worden uit een prentenboek of speuren door de 4 windstreken. En natuurlijk een kijkje nemen op het VOC-schip. Weer zoveel te doen bij Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam!


Scheepvaartmuseum in de zomervakantie

Zomer in het Rijksmuseum

Wauw, wat een te gek zomerprogramma heeft het Rijksmuseum! Tekenen in de tuin, schilderen en etsen in de Lekker Groot workshop, laat je rondleiden langs de hoogtepunten of ontdek de raarste details met een tas vol opdrachten!


Heerlijk zomers bij Hilde

Kijk je ogen uit tijdens de nieuwe tentoonstelling bij Huis van Hilde! Ook kun je deze vakantie weer genieten van leuke kinderrondleidingen, de ArcheoHotspot, een mini-tentoonstelling in Playmobil en Hildes rondje.


Racen als Mathieu of Max

Ben je al eens in Amsterdam bij de Mobility Experience geweest? Hier kun je racen in een echte F1 simulator en fietsen tegen je papa, mama of zusje. Ze hebben speciale zomer workshops. En stiekem leer je veel over mobiliteit!


Mobility Experience in Amsterdam


Etsworkshops en meer

Deze zomer organiseert Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam allerlei activiteiten voor families en kinderen. Speurtocht, junior tour en workshops verf maken en etsen. Kun jij straks zeggen dat je een ets gemaakt hebt in zijn atelier!

We zijn benieuwd naar welk van deze kidsproof musea in en om Haarlem jullie gaan deze zomervakantie! 
Na het museum ook nog zin in een ander leuk zomervakantie-uitje? Check dan onze uitagenda!