Vijf x kinderfilms die je nu ziet in de bios

11 december 2018
Wegkruipen in een grote bioscoopstoel en je (nieuwe) favoriete film op het grote scherm; wat is er in de winter nou fijner dan een bezoekje aan de bioscoop? Gelukkig draaien er op dit moment volop toffe jeugd- en familiefilms in de bioscopen – vaak films met een winters tintje. Zo hoef je je in de kerstvakantie allesbehalve te vervelen!
We delen graag een aantal bioscooptips met je. Al deze films zie je in de kerstvakantie bij Lumière Cinema in Maastricht. Bekijk hier Lumière’s jeugd- en familiefilms.



Asterix – Het Geheim van de Toverdrank (6+)
Asterix en Obelix: wie kent ze niet? In Asterix – Het Geheim van de Toverdrank gaat het duo opnieuw op avontuur – en jij kan met ze mee! Samen met de oude druïde Panoramix en trouwe viervoeter Idéfix gaat het tweetal op zoek naar een betrouwbare Galliër om het ‘geheim van de toverdrank’ aan toe te vertrouwen. Spannend!



Buurman & Buurman Winterpret! (AL)
Voor onze favoriete klunzige buurmannen houdt het klussen maar niet op – en het winterse weer maakt het er niet makkelijker op. Tijdens het bakken van kerstkoekjes zetten ze per ongeluk het huis in vuur en vlam en ook het opzetten van de kerstboom blijkt moeilijker dan gedacht… Gelukkig is het bijna kerst en zijn er cadeautjes!



De Fabeltjeskrant: de Grote Dierenbos-Spelen (AL)
Groot nieuws uit Fabeltjesland: vijftig jaar na de eerste uitzending is de Fabeltjeskrant terug! Volg de avonturen van Juffrouw Ooievaar, Meneer de Raaf, Ed en Willem de Bever én Fabeltjesland-gast Peter Panda tijdens hun strijd in de Grote Dierenbos-spelen. Hatsikidee!



De Grinch (6+)
Mis je dat kerstgevoel nog een beetje? Daar komt met De Grinch wel verandering in! Als Whoville zich klaarmaakt voor het kerstfeest, bedenkt een groen, chagrijnig monster een plan om het kerstfeest in de soep te laten lopen. Maar dan ontmoet hij Cindy-Lou, een meisje dat dol is op kerst. Een grappig, hartverwarmend verhaal van de makers van de Verschrikkelijke Ikke films, Minions, en Huisdiergeheimen.



Rita & Krokodil 3 (AL)
Rita en Krokodil zijn terug! In deze nieuwe verzameling korte animatiefilms huppelt de vierjarige Rita weer vrolijk door het leven, samen met haar ietwat eigenaardige (en altijd hongerige) vriendje Krokodil. Een aanrader voor de allerjongste filmbezoekers!

Credit coverfoto: withkidsontheroad