Meivakantie | Wij hebben onze bucketlist al gevuld!

26 april 2024
Ga heerlijk naar buiten met het hele gezin, schuif aan bij de film of ga het water op. Benieuwd naar wat er allemaal te beleven is deze meivakantie in Zuid-Limburg? Onze website is gevuld. We hebben hieronder alvast wat toffe tips voor je op een rij gezet!

Rondvaart over de maas

Bewonder Maastricht deze vakantie vanaf het water. Stap samen aan boord bij Rederij Stiphout. Een lekkere Moederdagbrunch, pannenkoekencruise of bijvoorbeeld rondvaart mét activiteit. En bekijk alle hoogtepunten van de stad!
>>> superleuk met kinderen



Interactief museum

Ouders van nieuwsgierige kinderen opgelet! Ga mee op expeditie Revolutie Aarde, aan de slag in de Science Labs, kraak de Escape Game en leer bizarre weetjes. Er is weer genoeg te doen en te ontdekken in Discovery Museum!
>>> Zeker weten?!



Meivakantie bij Pathé

Zin in een leuke film? Dan zit je altijd goed bij Pathé. Pak de popcorn er maar bij voor Lassie, de wereldberoemde, avontuurlijke hond. Of voor Garfield; die eigenwijze oranje kat die zich eindelijk eens buiten de deur van zijn huis waagt!
>>> Bekijk de hele filmagenda



Filmblik Festival

Sam en Julia uit het Muizenhuis, Vos en Haas & Knor zijn deze meivakantie allemaal te zien tijdens het Filmblik festival! Lumière heeft weer een heerlijk programma voor kinderen klaarstaan. Vol voorleesmomenten, films en workshops!
>>> Festivalprogramma



Op avontuur in de natuur

Trek je schoenen en sokken uit en beleef bij BloteVoetenPark Brunssum 4 km natuur met al je zintuigen. Hindernissen, modderpoelen, zweefschommel en meer. Na afloop geniet je lekker na in de BloteVoetenHut! 
>>> Niks moet, ervaren mag



Geniet van 360° filmplezier

Beleef een super tof en ongelooflijk ruimteavontuur in het planetarium van Cosmodrome - Kattevennen. Met een heel divers aanbod aan 360° shows is er voor elke leeftijd wat wils. Maak je bezoek compleet met de expo 'De Oerknal'! 
>>> Van Oerknal tot nu



Sta samen stil bij vrijheid

Sta samen met je kinderen stil bij vrijheid tijdens de Nationale Kinderherdenking op 4 mei, live uitgezonden vanuit Madurodam. Een unieke herdenking speciaal voor, door en met kinderen. Volg de livestream of wees er zelf bij!
>>> volg de livestream



De hele meivakantie uitjes

Op zoek naar nog meer inspiratie? Onze Uitagenda staat weer vol met te gekke voorjaarsuitjes. Check snel onze favoriete familie-activiteiten in de lente. Wandelroutes, buitentips en uitstapjes voor het hele gezin!
>>> Wat is er allemaal te doen?



Leuk in Noord-Limburg


Buiten én binnen genieten!

Beleef Kasteeltuinen Arcen buiten: doe de speurtocht door de thematuinen, ga minigolven tussen watervallen en speel in levensgrote boomhutten! Binnen ontdek je in het eeuwenoude kasteel hoe de vroegere bewoners er leefden!
>>> Ik wil genieten



Klimmen in de meivakantie

Lekker klimmen en klauteren in het voorjaarszonnetje? Fun Forest Venlo is weer open! Via touwen, ladders, bruggen en tokkelbanen beweeg je je door de bomen. Een super sportief uitje met de kids! Je hebt alleen een beetje durf nodig.
>>> Ontdek de parcours



Koningsdag

Koningsdag met kinderen

Waar kun je het Oranjefeest het beste vieren in Zuid-Limburg? Op verschillende plekken strijken weer Vrijmarkten neer. En de verjaardag van de koning wordt groots gevierd tijdens (gratis) festivals! In onze blog check waar je zeker moet zijn.
>>> Koningsdag 2024



Koningsdag toppers

Leuk voor op de vrijmarkt of gewoon lekker voor thuis! Met de bakmixen van HomeMade tover je samen met je kinderen zó feestelijke Koningsdag-gebakjes op tafel. Snel, simpel, smullen maar!
>>> Alle baksels



Veel plezier!