Nationale Pannenkoekdag 2019

14 maart 2019
Vrijdag 22 maart 2019 is het Nationale Pannenkoekdag! Het is de dag dat basisschoolleerlingen door heel het land pannenkoeken bakken voor ouderen in de buurt. Maar vergeet jezelf ook niet, want wie lust er nou geen pannenkoeken?
Lees deze blog gauw verder, dan weet je alles over pannenkoeken, pannenkoeken bakken en pannenkoeken eten! Fijne Nationale Pannenkoekendag!
Nationale Pannenkoekdag 2019
Wat weten we eigenlijk van de pannenkoek? Een pannenkoek is een gerecht bestaande uit meel, ei en melk en wat zout, dat in een koekenpan met verhitte boter of olie wordt gebakken. Sommigen maken een kunst van het omdraaien van een pannenkoek en werpen de pannenkoek vanuit de pan omhoog om hem weer omgedraaid in de pan terug te vangen. Pannenkoeken worden vaak opgerold gegeten met zoete of hartige vulling. Men kan ze zowel warm als koud eten.

Er bestaan verschillende variaties van de pannenkoek.
In Nederland zijn de bekendste:
- poffertje: een bepaald soort kleine pannenkoek.
- flensje: een dunne pannenkoek.
- spekdik: een Groningse variant gemaakt met een wafelijzer op Nieuwjaar - Drie-in-de-pan: kleine dikke pannenkoekjes met rozijnen.



Op de site van de Nationale Pannenkoekendag 2019 kun je alle informatie vinden over deze toffe dag. Bakken voor de oudjes met je hart, recepten en pannenkoekenweetjes. Wist jij bijvoorbeeld dat het recept voor pannenkoeken in de 12e eeuw door kruisvaarders werd meegenomen vanuit China en Nepal en pannenkoek tot 1995 gespeld werd als pannekoek?

In eerdere blogs hebben we al eens beschreven hoe je zelf pannenkoekenstroop kunt maken of wat dacht je van gezonde pannenkoeken mee naar school als lunch!

Zelf bakken is natuurlijk ook super leuk om te doen! Mijn dochter van 5 jaar oud helpt dan graag mee in de keuken en ze eet ze het liefste met geraspte kaas (maar niet meegebakken). Help jij ook wel eens mee in de keuken en wat is jouw favoriete pannenkoek? Ik eet hem graag met spek en stroop! Jummie :)



Een kinderfeestje in het thema pannenkoeken? Die zijn er ook! Vind ze op onze kidsproof kinderfeestjespagina!

Maar wat ook een feestje is, is met papa en mama naar een heel tof restaurant gaan waar je pannenkoeken kunt eten. Bijvoorbeeld tijdens een vaartocht op de pannenkoekenboot. Of ga naar avonturenland waar je ook heerlijk kunt spelen en ijsjes eten.

TIP: kijk ook eens op onze kidsproof-er-op-uit-pagina waar je super toffe uitjes vind die je het hele jaar door kunt beleven!