icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2

Even voorstellen...

11 juni 2018
Wat is Maastricht toch mooi! Maar vooral wat zijn er veel leuke, verrassende en mooie kindvriendelijke adressen te vinden in Maastricht en omgeving. Omdat ik vond dat we Maastricht ook op de Kidsproof-kaart moesten zetten ben ik deze mooie regio ingedoken en zal ik vanaf nu de tofste Kidsproof-adressen voor je verzamelen en alle ouders in Zuid-Limburg hopelijk inspireren om heel veel leuks te ondernemen met de kinderen. We vinden het leuk om jouw uitstapjes terug te zien op Instagram!
Mijn gezin
Even voorstellen
Vanaf juni 2018 mag ik me sitemanager van Kidsproof Maastricht (waar we stiekem tips uit heel Zuid-Limburg met je delen) noemen. Naast dat ik met veel liefde alle leuke tips voor de site verzamel ga ik graag ook al die leuke tips uitproberen met mijn gezin. Ik (Susanne) ben getrouwd met Jeroen en wij hebben 3 lieve, creatieve (soms tikkeltje eigenwijze) kinderen met humor. Lynn (2012), Owen (2013) & Kyan (2015) laten ons meer van onszelf en de wereld ontdekken. Want wat is het moederschap toch leerzaam!Mijn favoriete adresjes (in willekeurige volgorde)
Wat is er fijner dan op een vrije woensdagmiddag of zonnige weekenddag eropuit te gaan! Onze kindjes zijn nog klein, dus wij komen nog niet op de uitdagende en stoere plekken, maar ook die zijn er wel volop te vinden (zie o.a. Themapagina Eropuit).

1.   Confetti – Ik kom graag in het centrum van Maastricht. Wandelend door de kleine winkelstraatjes met mooie panden. En toen ontdekte ik Confetti, een mooie winkel waar je echt toffe cadeautjes kunt vinden. En nog fijner, ze hebben een Family Café met speelhoek en fantastische kinderkaart!

2.   Centre Céramique – Wij houden van lezen! Voor mijn kindjes echt een uitje om samen naar de bibliotheek te gaan en mooie boeken uit te kiezen. Er zijn ook regelmatig leuke activiteiten in Centre Céramique

3.   Sprookjesbos – Onze kindjes vinden het heerlijk om in het sprookjesbos in Valkenburg rond te rennen en bij de sprookjeshuisjes naar binnen te gluren. Voor ons een fijne overzichtelijke plek. En daarna bloemen plukken bij Pluk het Zelf!

4.   Continium – Niet voor niets het Museumkids Kidsproof museum van Limburg 2018. Ontdekken en vooral veel doen. Voor kinderen niets leuker dan op knopjes drukken, uitproberen, experimenten doen en zo ontdekken hoe de wereld werkt, toch?

5.   BlotevoetenPark – Oké, je krijgt ze niet schoon mee naar huis, maar hoe leuk om samen de natuur in te gaan. Het BlotevoetenPark in Brunssum is een hele belevenis. Schoenen en sokken uit, broek omhoog en balanceren op houten balken, door de modder springen en over stenen, gras en houtslippers lopen.

6.   Drielandenpunt – Voor kleine kinderen een gek begrip – drie landen zo dicht bij elkaar. We komen hier graag, want er is genoeg te doen. Naast natuurlijk de grenzen over kun je er spelen, dwalen in het labyrinth, zijn er leuke speurtochten, fijne restaurants met kindermenu en speelhoek en voor de durfals een skywalk!

7.    Buiten de grens – Als we dan toch de grens over gaan. Dichtbij ons kikkerlandje is ook van alles te beleven, dus wij rijden graag even de grens over. Zoals Cosmodrome, Openluchtmuseum Bokrijk, Tierpark Alsdorf en de vlinderkoepel.

8.   Brandweerkantine – Ook zo’n leuke kinderkaart. Onze kindjes eten graag speltwafeltjes met banaan. En heel fijn dat je voor tijdens het spelen voor de kleintjes ook gewoon een kommetje met vers fruit kunt bestellen!

9.   Grotten – In Zuid-Limburg kun je natuurlijk niet zonder een bezoekje aan de grotten. Hoewel vooral onze dochter het spannend vind om naar binnen te stappen vind ze het toch ook wel heel stoer om te ontdekken hoe dat nou zit met de grotten en alle gangen te verkennen. Er zijn verschillende kinder-rondleidingen bij Maastricht Underground en in Valkenburg!

10.   Kasteel Hoesbroek – Met 2 jongens kom je natuurlijk niet onder ridders uit. Samen met hun zus wanen ze zich graag echte ridders en prinses in het kasteel. Een bezoekje wordt extra leuk met de kasteeltocht!

Tip! Ga je in de vakantie het mooie Limburg uit? Kidsproof heeft inmiddels voor 22 regio’s de leukste kindvriendelijke tips voor je verzameld!

Mis je nog een unieke plek op de site of organiseer je binnenkort een event dat je graag met ons wilt delen? We horen het heel graag! Je kunt mailen naar maastricht@kidsproof.nl! En leuk als je je uitjes met ons deelt op Instagram met #kidsproofmaastricht

Veel plezier!
Liefs, Susanne

P.S. En wil je net als mij Kidsproof Maastricht goed op de kaart zetten? Ik ben nog op zoek naar ambassadeurs en mamabloggers/kidsreporters! Stuur me gerust een mailtje via maastricht@kidsproof.nl!

Oja, en die mooie foto's zijn gemaakt door Sgoolfotografie!