Lockdown wandelingen & To-Go

20 december 2021
Lekker wandelen door de stad, in de natuur of op het strand en dan de ultieme beloning; iets lekkers eten en drinken! Check onze wandel en take-away tips in en om Haarlem!
Wandelen in Haarlem, Overveen, Zandvoort en omgeving met koffie en chocomel To-Go

Wij hebben met het gezin nog nooit zo veel gewandeld als tijdens de eerste lockdown... Soms moesten we de kinderen wel een beloning in het vooruitzicht stellen; warme chocomel met slagroom na afloop! Deze restaurants voorzien ons via een kraam of uitgifteloket op gepaste afstand van koffie, chocomel, lekkere taartjes en soms zelfs broodjes. Nu we weer in een lockdown zitten hebben we het lijstje maar weer 'afgestoft'; we gaan weer aan de wandel!

Mis je een leuke wandel & take away plek in dit lijstje? Laat het ons weten @ haarlem@kidsproof.nl
TIP: We willen niet dat je voor een dichte deur/ foodtruck staat en in deze gekke tijd willen openingstijden nog wel eens veranderen, dus Check voor de zekerheid openingstijden op de socials van onderstaande adressen voordat je aan de wandel gaat!


Wapen van Kennemerland
Oftewel 'de Stinkende Emmer' in het Ramplaankwartier, op loopafstand van Landgoed Elswout. De buitenbar is weer geopend, elke dag van 10.00- 20.00 uur, de frietkar van 12.00 - 20.00 uur! 

Duincafé de Kennemerduinen
To-Go: Het afgifteloket is elke dag vanaf 9 uur geopend. Fijn als je kinderen lekker spelen in de natuurspeeltuin tegenover het duincafé! 
Wandelen: Bij en rondom het Wed kun je mooi wandelen, lees vooraf even hoe lang je wilt lopen, er zijn verschillende routes

Pannenkoekenpaviljoen
To-Go: Er staat een To Go karretje paraat vol met heerlijke wafels, poffertjes, frites & snacks en natuurlijk warme chocolademel met slagroom
Wandelen: Maak een lekkere wandeling in het Haarlemmermeerse bos en laat je kinderen uitrazen in de vele speeltuintjes.



Papa's Beach house
To-Go: Van woensdag t/m zondag staat Papa's foodtruck voor de deur van het restaurant om voorbijgangers met lekkere gerechtjes van chef Jo te verwennen. Wandel langs voor een kleine versnapering, de Hemmingway burger-to-go of warme drank. 
Wandelen: Het Kabouterpad is leuk om met jonge kinderen te wandelen! 

Toolenburger Kiosk
To-Go: Een knusse kiosk waar je heerlijke gluhwein, frietjes, van Dobben kroketten (ook vega), warme chocomel, koffies en snacks haalt onder genot van een prachtig uitzicht! 
Wandelen: Maak een mooi rondje om de plas. Een mooi stukje natuur in Hoofddorp!

Brasserie de Smaeckkamer
To-Go:
Bij droog weer is de to-go op het 'Winter Veld' geopend voor verse friet, broodjes, zoetigheden en warme drankjes. De Brasserie verzorgt ook fijne afhaalmaaltijden. De mooie speeltuin is toegankelijk voor de kinderen!
WandelenPark Westerhout 

Brasserie Beeckestijn
To-Go: Dagelijks geopend voor to go drankjes en verschillende huisgemaakte zoete snacks, brownie, boterkoek, muffin en appeltaart. Ook verschillende hartige warme snacks, tosti's en saucijzenbroodjes. 
Wandelen:Op de Buitenplaats kun je mooi wandelen

Tiny Bar van Basecamp IJmuiden
To-Go: Basecamp IJmuiden is een duurzaam, kleinschalig vakantiepark met Tiny Houses. In de rode container onder een opvallend kunstwerk vind je de Tiny Bar waar je terecht kunt voor een drankje, ijsje of klein snackje. 
Wandelen: Het Basecamp ligt tussen de jachthaven, het strand en het Kennemermeer in de duinen van Nationaal Park Zuid Kennemerland. 



Villa Westend
To-Go: Vanaf donderdag 6 januari 10.00 uur staat er van donderdag - zondag, misschien de woensdag erbij (maar houd daarvoor hun insta in de gaten), een take away kar voor koffie, warme choco, glühwein en lekker eten.
Wandelen: Je kunt een lekkere wandeling om de plas maken en de kinderen kunnen even spelen in de speeltuin.



Hoeve Duin en Kruidberg
To-Go: Vanaf zondag 02-01-2022 geopend voor To-go op de vrijdagen, zaterdagen en zondagen van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Wandelen: Zowel de groene als de witte route zijn heel leuk om met kinderen te lopen! 

Theehuis de Haarlemmerhout
To-Go: Elke dag vanaf 09.30 uur kun je hier terecht voor lekkere koffie's, warme thee en chocomelk, broodjes en vers gemaakte soepen. Ook zijn er elke dag verse afhaalmaaltijden te verkrijgen. 
Wandelen: Stadspark de Haarlemmerhout



Loco Fabriek
To-Go: Bij het uitgifteluik warm je lekker op met heerlijke warme chocomelk!
Wandelen: Tijdens een rondje door het centrum van de stad is genoeg te zien! Wil je ondertussen op een heel leuke, interactieve manier nog iets leren over de stad? Bestel de speurtocht van Verhaalvontuur en haal deze op bij Anne en Max, die trouwens ook lekkere take-away hebben! 

Onder de Platanen
To-Go: Voor koffie, cappuccino of macchiato, een softijsje, frisdrank, verse smoothie of jus’orange. Maar ook boerentosti’s, gezonde salades en huisgemaakte pizza in milieuverantwoorde verpakkingen kun je je bestellingen doorgeven aan het ijsraam. Open van maandag t/m vrijdag vrijdag van 10:30 uur tot 16:30 uur. Zaterdag en zondag van 09:45 tot 16:45. Wandelen (en spelen!) Boerderij Zorgvrij (de boerderij is gesloten maar kinderen mogen wel de speeltuin in) en Recreatiegebied Spaarnwoude 

Het Veerkwartier
To-Go: Op woensdag, vrijdag, zaterdag & zondag van 11 - 15.30 uur, en als het mooi weer is ook op andere dagen serveert het Veerkwartier heerlijke soepjes, hotdogs (ook vega!), zoetigheden, pannenkoeken en meer! 
Wandelen: Twee verschillende routes rond de Veerplas. 




Zandvoort en Bloemendaal aan Zee
To-Go: De volgende strandpaviljoens hebben koffie en lekkers to-go:
- Tijn Akersloot- elke dag vanaf 11 uur
- Thalassa aan Zee (die naast de speeltuin!) 
- Nuis Beachhouse- in ieder geval in het weekend open 
- San Blas 
- Parnassia - Loket is van 9.00- 16.00 uur open 
Wandelen: Zo ver als je kan, maar let op: je moet ook weer terug ;-)