Speurtochten in en om Haarlem

15 november 2021
Een wandeling of ritje door de omgeving is nog leuker als de kinderen een opdracht hebben. Ga op pad in Haarlem en omgeving met een van deze leuke speurtochten!
Speurtochten voor kinderen in en om Haarlem

Het geheim van Zandvoort

Vader Kees en zijn zoon Kareltje leefden honderden jaren geleden in één van de oude vissershuisjes in Zandvoort. Kees en Kareltje leefden van de visvangst. Op een mooie zonnige dag vond Kareltje een schat in het visnet. Ook vader Kees kon zijn ogen niet geloven. Vader Kees wist de perfecte plek om de schat te verstoppen in Zandvoort, een plek waarvan niemand hem ooit zou kunnen vinden. Tot op de dag van vandaag zoeken inwoners, jong en oud, naar de schat. Weet jij wat het is? En waar ligt hij verstopt? De route is t/m 31 december 2021 gratis af te halen bij het Zandvoorts Museum, geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00-16.00 uur.
Speurtochten door de duinen in Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Bij Bezoekerscentrum de Kennemerduinen worden diverse rugzakjes verhuurd, vol met materialen waarmee je zelfstandig een leuke speurtocht kunt lopen! voor elke leeftijdscategorie is er een passende speurtocht. Lees meer over de speurtochten vanaf bezoekerscentrum de KennemerduinenSpeuren door de oude stad met Verhaalvontuur

Verhaalvontuur heeft een interactieve speurtocht voor het hele gezin gemaakt door verschillende steden, waaronder Haarlem! Met een echte speurkaart in de hand loop je over de Grote Markt en door de Vijfhoek. Heb jij het volgende punt gevonden? Dan kun je met je mobiele telefoon de QR-code op de kaart scannen! Speur de hele route af, kraak de code en win een prijs! Maar... pas op, er ligt een boef op de loer! Lees meer over deze spannende speurtocht in Haarlem.Auto GPS speurtocht met Renzy

Bij Renzy huur je een milieuvriendelijke Renault Twizy voor twee personen. Gezellig dus met 1 ouder en 1 kind in een autootje op pad. Ga je met meer mensen? Vraag dan om de walkie talkies om contact met elkaar te houden! De GPS audiotours brengen je langs de mooiste plekken van Zuid-Holland zoals de duinen en kustlijn, de Bollenstreek, de Kaag met haar prachtige polders en windmolens en het Groene Hart. Voor kids is dit een uitdagende fotospeurtocht waarbij ze onderweg op zoek gaan naar de geheime code waarmee ze de kluis bij terugkomst kunnen openen voor een leuke prijs.
Lees meer over deze GPS speurtocht voor gezinnenSpeurtocht op het Natuurpad bij het Pieter Vermeulen Museum 

Bij de balie van het museum zijn natuurpad-tasjes te huur waarmee kinderen onder begeleiding van (groot)ouders of leerkrachten/begeleiders op speelse wijze kennis kunnen maken met de natuur in de omgeving van het museum. In de natuurpad-tasjes vind je o.a. vogelzoekkaarten, verrekijkers, loeppotjes en nog meer materialen die gebruikt kunnen worden om het boekje met de opdrachten over bomen, vogels en struiken rondom de vijver te beantwoorden. Lees meer over deze leuke natuur-speurtocht! 


Speurtocht bij Informatieboerderij Zorgvrij in Spaarnwoude

Bij boerderij Zorgvrij kunnen echte speurneuzen helemaal los gaan met de speurtochten langs de dieren of in het speelbos! Van november tot en met maart is er de speurtocht 'Ontdek de boerderijdieren'. Van mei tot november is er de speurtocht 'Allemaal beestjes'. De speurtochten zijn tijdens openingstijden af te halen in de boerderij. Lees meer over deze speurtochten bij Boerderij Zorgvrij. Speurtochten met een app in en om Haarlem

Een wandeling in de natuur wordt nóg leuker als je er direct iets van leert en op dingen gewezen wordt die je zelf nog niet had opgemerkt. Met deze apps of GPS routes gaan kids er graag op uit in onze regio! Lees hier welke apps je kunt gebruiken voor een leuke speurtocht in en om Haarlem Tot slot; een speurtocht is natuurlijk ook heel goed zelf te maken. Bijvoorbeeld voor een kinderfeestje! Lees hier waar je aan moet denken als je zelf een fotospeurtocht maakt!