Baby- en Peuterzwemmen in Flevoland

3 december 2019
Hier is een lijst met zwembaden om fijn met je baby of peuter te zwemmen in Flevoland.
De meeste baby’s en peuters zijn dol op water. Ze lachen en kirren... welke ouder krijgt daar nou geen liefdesscheuten van in zijn of haar hart? Zwemmen met je mini-jij is dan ook een erg plezante bezigheid voor ouder en kind.

Behalve dat het leuk is en de beweging goed voor de gezondheid, is zwemmen met je baby, dreumes of peuter ook erg heilzaam. Het is dé voorbereiding op de latere zwemlessen, op het ‘watervrij’ maken. Je kind leert Onder begeleiding van professionele instructeurs en door middel van zang en spel leert je kindje de eerste beginselen van zwemmen en overleven in het water. Het onderwater gaan zal ook aan bod komen. Sommige zwembaden maken er zelfs foto’s van.

De lessen worden ingedeeld op basis van leeftijd (0-1, 1-2 en 2-3) en vinden vaak plaats in de ochtend. Na afloop kun je je kindje douchen of in bad doen en zijn er faciliteiten om je kindje rustig weer aan te kleden, zoals grotere familiekleedhokjes of vader- of moederkleedkamers met verschoontafels.
Ten slotte is dit niet alleen een fijn moment om te binden met je kindje, maar ook om andere ouders te ontmoeten met kinderen van dezelfde leeftijd.

Flevoland biedt een rijk assortiment aan Ouder & Kind Zwemmen (zoals het ook wel genoemd wordt). Kidsproof zet je graag voor je op een rijtje. Kijk op de website voor actuele tarieven en lesmomenten.

AANBOD LELYSTAD:

De Koploper
Aquayara

AANBOD ALMERE:

Het Mineraal
Optisport (Liz en Wes Spetterles) –  aangeboden door Zwembad Almere Stad, Zwembad Almere Poort en De Vrijbuiter.
• Van Rheenen Sport
• Club Pelikaan


AANBOD EMMELOORD:

Bosbad Emmeloord

AANBOD DRONTEN

Aat de Jonge Zwembad


Gooi de zwemluiers, zachte handdoeken, babylotion en eventueel de opblaasarmbandjes maar alvast in de tas want het is... spettertijd! Veel plezier gewenst.


Ben je toevallig (weer) zwanger? Klik dan op deze blog over zwangerschapszwemmen.