Creatief met steen: zo maak je Happy Stones!

7 mei 2021
Onze kids zijn helemaal fan van Happy Stones: mooi versierde stenen, die zij in de natuur of in de speeltuin hebben gevonden. Het is net alsof de vrolijke stenen speciaal voor hen zijn verstopt! Nog leuker is misschien wel het zelf schilderen en verstoppen van deze leuke Happy Stones!
Happy Stones vinden en zelf maken

Heb jij tijdens jouw ommetjes en wandelingen in de natuur goed opgelet? Wie weet zijn jullie langs een leuke Happy Stone gelopen! 

Wat zijn Happy Stones?
Het is eigenlijk heel simpel: Happy Stones zijn stenen die in allerlei kleuren door iemand zijn geschilderd. De maker van de Happy Stone heeft de steen in de natuur verstopt, zodat iemand anders de steen kan vinden en hier blij van wordt! De vorlijke stenen zorgen voor echte geluksmomentjes. De vinder mag de steen hebben, maar nog leuker is het om de steen na een tijdje weer te verstoppen voor een volgende gelukkige wandelaar. 

Hoe leuk: deze Happy Stones hebben wij gevonden bij gevonden rondom buitencentrum boomkroonpad in Drenthe!

Onze kids (en wij stiekem zelf ook) zijn zulke grote fans van Happy Stones, dat zij er zelf ook een heleboel geschilderd hebben. Wij gaan deze zelf ook verstoppen door Zuid-Limburg! Ga bijvoorbeeld op zoektocht door Avonturenbos Fun Valley Maastricht of bij de Brunssumerheide. Wie weet word jij de gelukkige vinder van een vrolijke steen!

Zelf Happy Stones maken
Happy Stones vinden is superleuk, maar zelf maken is misschien wel nóg leuker! Het is heel simpel: je schildert een zwerfsteen helemaal op jouw manier, hoe jij hem mooi vindt om iemand anders blij te maken.

Je kunt inspiratie opdoen van stenen die je onderweg zelf hebt gevonden, maar misschien heb je zelf een nog wel creatiever idee. Je kunt het zo gek niet verzinnen: stenen in alle kleuren van de regenboog, vrolijke poppetjes, dieren, bloemetjes, stripfiguren en nog veel meer. Alle vrolijke creaties zijn mogelijk! 

Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is:
- een zwerfsteen (of meerdere, want het is verslavend!)
- acrylverf in verschillende kleuren 
- acrylverf pennen
- verfstiften
- primer
- lak, zodat je creatie ook in de regen mooi blijft

Het fijne is dat je de zwerfstenen eerst zelf kunt zoeken! Vooral in natuurgebieden langs rivieren of bij het strand is de kans van slagen groot. Nadat de steen helemaal mooi en vrolijk is, kun je op de achterkant nog een berichtje voor de vinder schrijven. Een voorbeeldje: 'Bewaar mij, of geef mij door' en 'Laat mij verder zwerven, of neem mij mee'. Als je een echte fanatieke Happy Stones maker wordt en nieuwsgierig bent hoe ver jouw steen zwerft, kun je ook je Instagram- of Facebooknaam op de steen schrijven. Wie weet stuurt de vinder wel een berichtje waar de steen gevonden is!

Happy Stones achterlaten
Het is handig om te weten dat verf niet zo goed is voor de natuur. Daarnaast is het ook lastiger om een Happy Stone middenin het bos te vinden. Wil jij jouw zelfgemaakte steen of gevonden exemplaar achterlaten voor de volgende vinder? Verstop hem bijvoorbeeld in een speeltuin!

Happy stones zoeken
Check deze leukerds voor het zoeken van happy stones!
- You Rock
- Limburg Rocks, geef een steen door en steun het goede doel!
- Hippe Steen Beek
- De Kabouter Makelaar, geen stenen maar lieve kleine kaboutertjes om naar te speuren!Heb jij een mooie Happy Stone gevonden of geschilderd? Laat het ons weten via onze Facebook- of Instagrampagina

TIP: Geocaching is ook een vrolijke en avontuurlijke buitenactiviteit voor kids! Hoeveel schatten hebben jullie al gevonden? 

Naar de website