Kidsproof blogTerug

Stakingsactiviteiten januari 2020

20 januari
Tijdens de onderwijsstaking op donderdag 30 en vrijdag 31 januari 2020 worden er weer allerlei toffe activiteiten georganiseerd in Zuid-Limburg. Wij bij kidsproof hebben weer geprobeerd een mooi overzicht voor je te creëren. We houden hem zo up-to-date mogelijk dus check regelmatig even of er nog nieuwe uitjes bij zijn gekomen.
Landelijke stakingsdag onderwijs januari 2020

Mini-Wintercamp SnowWorld

Zit jij met je handen in je haar en heb je even geen idee waar je je kinderen zou kunnen laten vandaag? Denk dan eens aan SnowWorld. Op 30 en 31 januari organiseert SnowWorld een mini-wintercamp. Op deze dagen kunnen kinderen van 9:00 tot 18:00 bij hun terecht. Ze hebben dan ski- of snowboardles inclusief materiaal, lunch, sportieve activiteiten en avondeten. 

SnowWorld Mini-Wintercamp

Stakingszwemmen bij Mosaqua

Hoe tof is het om de hele dag lekker te plonsen in het zwembad en van de glijbaan zo het water in te roetsjen. Dat kan bij Subtropisch Zwemparadijs Mosaqua in Gulpen op vrijdag 31 januari. Het zwembad is van 10:00 tot 21:00 uur geopend. Vanaf 18:00 uur gaan de discolampen aan en is het zwemmen op heerlijke beats. Lijkt me een geweldige start van je weekend!Kinderworkshop Schminken

Leer de eerste kneepjes van het schminken bij Carpe Diem Festum op de landelijke stakingsdag. Met behulp van handige “Tips & Tricks” en door verschillende materialen te combineren, schmink je “mooie-leuke” designs tevoorschijn!

Maastricht Underground

Op donderdag 30 januari biedt Maastricht Underground om 13:00 uur een kindergrottentocht aan voor de leeftijd van 4 tot en met 7 jaar en de kids tour voor de kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar.
Wis je al dat we ook hele toffe uitjes voor je hebben verzameld in onze eropuit-pagina? Daar kun je van alles vinden voor het hele jaar door, van binnenspeeltuin tot skibaan en wat dacht je van kinderboederijen, musea, overnachten, kampen en nog heel veel meer!


Staken = Zwemmen

Tijdens de stakingsdagen kun je heerlijk gaan plonsen bij de Polfermolen voor het speciale stakinstarief van € 2,50 van 10.30 – 15.30 uur. Dat is bijna net zo lang als een hele schooldag!

Jump & Climb

"Staking op school? Maak je geen zorgen, neem dit als een kans om je hersenen te laten rusten en je lichaam te trainen met de beste combinatie die ze bij Space Jump Parkstad te bieden hebben. Met een uur Free Jump, een half uur genieten van het eten in de Space Bar en anderhalf uur klimmen bij Clip n Climb, wordt je dag overweldigd met plezier. Reserveer snel je plek bij Space Jump Parkstad!"Spelend leren tijdens onderwijsstaking in Kasteel Hoensbroek

Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari bied Kasteel Hoensbroek een leuk en leerzaam alternatief voor deze schooldag. Ga met je (klein)kinderen naar het kasteel en neem per betalende volwassen bezoeker twee kinderen gratis mee. Spelenderwijs leer je over het leukste kasteel in de regio dat al zeven eeuwen bestaat. Kies daarnaast voor de KaSpeelTocht voor extra fun. En vergeet niet een lekker hapje en drankje te nuttigen in de gezellige kelderkeuken.

Homage to Humanity

Museum aan het Vrijthof ligt in het centrum van Maastricht en heeft het hele jaar door wisselende tentoonstellingen over hedendaagse toegankelijke kunst en diverse activiteiten. Tijdens de onderwijsstakingen op donderdag 30 en vrijdag 31 januari mogen alle ouders/begeleiders/voogden, kortom, alles wat met kinderen onder de 18 jaar komt, voor de helft van de prijs naar binnen. Momenteel is de tentoonstelling Homage to Humanity te zien met werken van Jimmy Nelson.Staken met opa en oma!

Op donderdag 30 & vrijdag 31 januari 2020 als de leraren staken kun jij gratis je opa en/of oma meenemen en samen met hun een leerzame maar vooral ook leuke dagen beleven in het Continium! Naast alle reguliere activiteiten en exposities zoals Reizen in de Ruimte & de geheel vernieuwde Explore Zone geniet je ook van de Science Show 'Astronautentraining'. De tijden van de Science show vind je bij binnenkomst op de schermen, of vraag erna aan de kassa.

Applaus voor de kids

Wanneer de deuren van de scholen dichtgaan, gaan de gordijntjes van het Kootje Spek Theater open! Acteurs en Actrices vanaf 5 jaar zijn welkom om op 30 en/of 31 januari van 09.00u tot 14.00u te komen spelen, dansen en zingen. Je gaat samen werken aan een spannend verhaal en wanneer de papa's en mama's de kinderen op komen halen mogen ze eerst nog naar de voorstelling kijken.TIP: vergeet ons niet te volgen op facebook en instagram! En ontvang je onze nieuwsbrief al in je inbox? Meld je hier aan! Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en uitjes! En mocht je toch nog op zoek zijn naar een ander uitje tijdens de stakingsdagen dan kun je vast iets leuks vinden op onze eropuit-pagina!