Corona update: welke uitjes kan ik wel en niet doen?

13 maart 2020
Let op! Met alle nieuwe ontwikkelingen en richtlijnen zijn niet alle tips meer haalbaar en van toepassing. Zie onze Themapagina blogs met dagelijks nieuwe inspiratie! Wil je eropuit met je kind(eren)? In deze blog lees je welke uitjes in de regio Zuid - Limburg dicht zijn en wat je nog wél kunt doen!
Om de verspreiding van het Corona virus tegen te gaan heeft de overheid nieuwe richtlijnen afgegeven. Zo worden alle evenementen en bijeenkomsten met meer dan 100 mensen geannuleerd. Ook veel musea en theaters sluiten. Dit geldt tot en met 31 maart 2020.

Wij zullen jullie de komende periode op de hoogte houden van locaties die gesloten zijn, maar vooral uitjes die je wél kunt doen. Hou deze blog dus in de gaten voor de laatste updates! Lees ook onze andere blogs voor meer (thuis)inspiratie!

Welke uitjes/locaties zijn er wél open?

- Bij Radium Boulders kun je wel wat energie kwijt in de klimhal. Er zijn wel extra maatregelen genomen, maar voor alsnog zijn ze open!
- Ga lekker de natuur in, er zijn veel fijne parken en bossen.
- Klimbos Fun Forest heeft de bomen voor je geopend!
- Bezoek een speeltuin in de buurt.
- Steenkolenmijn Valkenburg is nog steeds te bezoeken.
- Bezoek een speeltuin in de buurt.
- Ga lekker de natuur in, er zijn veel fijne parken en bossen.
- De nieuwste films kun je bekijken bij Foroxity in Sittarden/of Roemoemd! De bioscoop is wel open (geen evenementen) en er zijn een beperkt aantal kaartjes per film beschikbaar.
- Bezoek een bibliotheek in jouw buurt, zoek jouw favoriete boek en kruip in een knus hoekje om samen te lezen!
- Bij Glasblazerij Gerardo in Vaals kun je leren hoe je een glazenbol kunt maken en prachtige kunstobjechten bewondere, zijn zijn nog steeds open voor hun publiek. 

Gelukkig kun je er nog steeds lekker op uit met je kind(eren). Lees ook onze blogs met 40 tips voor buiten en 50 leuke dingen om binnen te doen! In onze Uitagenda en in de themapagina Eropuit vind je heel veel leuke tips. 

Tip: check bij elk uitje via de roze ‘naar website’ button ook altijd even de site van de organiserende partij om te bekijken of iets doorgaat en of er ontwikkelingen/maatregelen zijn.

De volgende uitjes zijn op dit moment in ieder geval gesloten:

- Theaters zijn in ieder geval t/m 31 maart gesloten
- Kumulus, Centre Ceramique, Natuurhistorisch Museum Maastricht zijn gesloten t/m 31 maart.
- Staatsbosbeheeer heeft alle excursies t/m 3 april afgelast.
- Bonnefantenmuseum is gesloten.

Dingen om te doen als je binnen blijft:

Heb je verkoudheidsklachten of blijf je liever thuis? Check dan onze blogs en DIY categorie voor leuke thuis tips! Daar hebben we heel veel leuke recepten, knutselideetjes, schminkvoorbeelden en spelletjes voor je verzameld.

Landelijk houdt Kidsproof ook het laatste nieuws omtrent het corona-virus bij. Dat kun je lezen in deze blog.

Zo maken we er gewoon het beste van!

Sterkte allemaal!

blogs-corona-banner