20x herfstvakantie activiteiten in Flevoland!

13 oktober 2021
Joepie, de herfstvakantie staat voor de deur! Een week de tijd voor een heleboel uitjes. Dat is maar goed ook, want er worden veel toffe activiteiten georganiseerd! Bekijk onze aanraders hieronder!
Herfstvakantie-uitjes in Flevoland
1. Kroost & Cinekid Festival
In de herfstvakantie beleef je het Kroost & Cinekid Filmfestival in Almere, waar je kunt ontdekken, verwonderen en verbinden met de beste films en series, uitdagende workshops, het MediaLab en nog véél meer. Bekijk alle activiteiten!

2. Kinderfilms & workshops
Geniet ook bij De Nieuwe Bibliotheek in de herfstvakantie van het Cinekid Filmfestival. Hier kijk je de leukste kinderfilms of doe je mee met toffe workshops! Ons lijkt de workshop 'toveren met augmented reality' heel cool. Naar het hele programma.

3. Op pad met het OV
Lekker een dagje op pad met de kids in de vakantie? Ga eropuit met het OV! Dit is voor veel kinderen een hele belevenis. In de hele maand oktober reizen kinderen gratis mee in de bus en de regionale trein, met de actie van Ervaarhetov.nl! Bestel je kaartje hier.

Ervaar het OV

4. Vier de herfst in de vakantie
Tijdens de herfstvakantie is er elke dag een leuke activiteit bij Stad & Natuur Almere! Bak je eigen walnootbroodje, knutsel een lampion, timmer een bosbeest, speur naar dieren(sporen) en nog veel meer! Meld je aan voor de activiteiten. 

5. Golfen in het donker
Wat is dit toch een tof uitje: glow in the dark golfen bij Jack's Magic Forest in Almere! Speel golf in het donker tussen de paddenstoelen, boselfjes en pratende bomen. Dit leuke uitje is ook een aanrader voor kinderfeestjes! Sla jij een hole-in-one?6. Avontuurlijke herfstvakantie
In de herfstvakantie hoef jij niet thuis te zitten: je beleeft toffe avonturen bij Outdoorpark SEC Almere! Boogschieten, Bushcraften, Expeditie Outdoor, Treasure Hunt, Kids Survival: deze vakantie wordt één groot feest! Geef je snel op.

7. Natuurwerkdag: doe jij mee?
Samen met het gezin, vriendjes óf zelfs de hele klas aan de slag in de natuur; fruitbomen snoeien, bomen planten, takkenril maken, wilgen knotten... zoek een leuk klusje bij jou in de buurt en doe mee! Leuk én goed voor de natuur. Waar gaan jullie aan de slag?

8. Museumkidsweek
Herfstvakantie is Museumkidsweek! Dus extra veel leuke kinderactiviteiten in het museum. Ontdek op Museumkids wat er in jouw buurt te doen is. Ga deze herfstvakantie naar een museum en win mooie prijzen! Ontdek alle activiteiten.

9. Zwieren en zwaaien
Geniet in het sfeervolle buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum van gratis kermisattracties uit de jaren '20. Kom in de herfstvakantie rondjes draaien in de zwanenzweefmolen, hoog zwieren in de luchtschommel en sla op de kop van Jut. Dat wordt genieten!10. Rijksmuseum familiemaand
Yihaa, het is familiemaand in het 
Rijksmuseum! Trommel de hele familie op en spoed je naar het museum want er is heel veel te doen. Edson da Graça heeft meegeholpen met het programma, dus dat wordt lachen, gieren, brullen!! Naar het familieprogramma.

11. Tropical Vibes in de herfstvakantie
Schud die herfstdip van je af en bezoek deze herfstvakantie de Caribische Week in Junglepark de Orchideeën Hoeve! Laat jouw flamingo fever stijgen, swing mee met de steelband en ga ‘CoCo Nuts’ tijdens de gloednieuwe jungleshow. Op naar een tropisch avontuur. 12. Museum Schokland
Ga op expeditie bij Werelderfgoed Schokland! Al speurend en onderzoekend loop je door en rond het museum. Je ontdekt de prachtige verhalen van dit eeuwenoude eiland, vanaf de IJstijd tot nu! Speur jij mee?

13. Prentenboekjesfestival
Het eerste Prentenboekjesfestival op 23 oktober bij Kunstlinie in Almere brengt de kinderboekenwereld samen in een vrolijke prentenboekenstad vol bekende figuren. Bezoek toffe voorstellingen voor jonge bezoekers vanaf 2 jaar! Naar welke voorstelling ga jij?

14. Dirk Scheele bij Kunstlinie
Muziek maken met Dirk Scheele: in deze interactieve voorstelling leer je van alles over muziek en instrumenten! Pak je dansschoenen en instrumentjes en kom naar Kunstlinie op 23 oktober, om van Dirk's liedjes te genieten! Bestel jouw tickets. 

15. Voorstellingen en films De Meerpaal
Wat een leuk programma bij De Meerpaal in Dronten tijdens de vakantie! Zo kun je naar de familievoorstelling 'De Waanzinnige Boomhut van 52 Verdiepingen', 'André het Astronautje', de herfstbioscoop én het filmontbijt! Haal hier alvast jouw kaartje. 16. Voetbal 2-daagse in de herfstvakantie
Toptrainers van Ubuntu Sport leren de kids tijdens het 2-daagse voetbalkamp (zonder slapen) nieuwe skills. Maar ook hoe je beter samenspeelt, zodat je nog meer plezier krijgt in het spelletje en dus beter presteert! Voor 4 t/m 14 jaar. Geef je hier op!

17. Kind zijn in oorlogstijd
Het Verzetsmuseum Junior in Amsterdam is speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 9 jaar. Hier stap je terug naar 1940-'45 en ervaart hoe het was om kind te zijn toen in Nederland. Mooi & interactief museum. Bekijk dit indrukwekkende gezinsuitje.

18. Klimmen met kids
Gelukkig, klimbos Fun Forest is nog open tot half november! Kom deze herfst nog klimmen met het hele gezin (vanaf 1.10m). Met extra tijdsloten in de herfstvakantie en nacht- en Halloween klimmen op 29&30 oktober, als je durft!...
Bekijk alle tijdsloten!19. Jumpen in de vakantie
Ga voor een sportieve dag en stijg met de kids naar grote hoogtes op de trampolines van Jumping Jack, die tijdens de vakantie eerder open zijn! Een echt herfstig dagje uit? Daag elkaar na het jumpen uit voor glow in the dark golf! Boek hier vast jouw tijd!

20. Space Academy
Stel je voor: een stapje dichter bij een bezoek aan de ruimte! Tijdens Space Academy XL doe je een heleboel buitenaards leuke opdrachten bij Aviodrome in Lelystad met het thema ruimtevaart. Heb jij je astronautenpak al uit de kast gehaald? Reserveer hier een bezoekje in de hersftvakantie!

Er staan een boel leuke uitjes voor de herfstvakantie in deze special, maar in onze Uitagenda vind je zelfs nog meer activiteiten! Neem snel een kijkje voor onder andere herfsttips, toffe voorstellingen, herfstwandelingen en meer!

Fijne herfstvakantie! 

Naar de website