icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2

Zomervakantie met kinderen in FlevoLand 

18 juni 2020
Waarschuwing voor gezinnen: dit bruisende blog bevat GEWELDIGE tips voor een SPECTACULAIRE VAKANTIE in Flevoland.
Het plan om deze zomervakantie samen met je gezin fantastische uitstapjes te maken in Nederland (zodat de kinderen rustig in hun eigen bed kunnen snurken) is zo briljant als een diamant. In Flevoland een hotel of camping reserveren is ook een geslepen idee. Weerbureau Weeronline verwacht deze zomer Zuid-Europese temperaturen met véél zon. Zo worden weekendjes weg en stedentripjes met kinderen in eigen land een geweldige onderneming, zéker met deze leuke tips. En wees gerust, alles is behalve kindvriendelijk ook coronaproof.ACTIEF

Voor een actief dagje uit ga je naar Klimpark Fun Forest Almere, waar gezinnen met kinderen zich wild uit kunnen leven tussen de boomtakken. Als echte jungle-diertjes slinger je met behulp van ladders, bruggetjes, touwen en ziplines van boom naar boom. Ga ook fijn samen buitensporten in het Outdoorpark SEC , midden in de Almeerse natuur. Wandelen en fietsen zijn daar leuke dingen om te doen. En bij Jumping Jack kun je naar hartelust springen; voel de blijdschap en vlinders in je buik terwijl je vrolijk op en neer hopt op één van de vele (indoor) trampolines. Welke spring-uitdaging ga jij daar aan?
 

MUSEA

Een uitstapje naar musea met vele bezienswaardigheden is niet alleen leerzaam, deze adressen zijn ook leuk en interctief. Het Veiligheidsmuseum PIT in Almere biedt kinderen behalve een gave historische collectie ook interactieve games aan. Stap een dagje in de wereld van de politie, de brandweer en de ambulance. Bij Luchtvaartmuseum Aviodrome naast Lelystad Airport leren kinderen alles over de geschiedenis van het vliegen én over spannede ruimtemissies. Bekijk de 4-D film, vlieg in de simulator en speel, speel speel! Batavialand in Lelystad vertelt je alles over de zee, het beroemde schip De Batavia en de VOC. Ook hier zijn veel leuke kinderactiviteiten. 
(TROPISCH) GENIETEN

Bij de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest kun je Nederland UIT en zó het tropische regenwoud IN en dat maakt Flevoland een populaire vakantiebestemming. Waan je in de betoverende wereld van kleurrijke bloemen en dieren en beleef zo samen met je gezin fascinerende avonturen. En wil je dat de kinderen onbeperkt kunnen spelen, en na het stroop-van-je-vingers-af-likken onbezorgd verder kunnen spelen? Dan is Hans & Grietje Pannenkoekenhuis en Speelpark in Zeewolde een waar paradijs. Nog een tropisch Flevolands paradijs is Aqua Mundo (De Eemhof, Zeewolde). Dit zwembad bevat naast ontspannende palmbomen ook een opzwepende Turbo Twister en een te gekke wildwaterbaan. Deze drie kinderactiviteiten maken van dagjes Flevoland een geweldige zomervakantie.
 ONTDEK EN SPEEL IN DE NATUUR


Zin in een inspirerend reisje door de Ijstijd? En vind je stenen reuze interresant? Bewonder dan samen met je gezin alle leerzame bezienswaardigheden van Museum Schokland (en De Gesteentetuin), in... waar kan het ook anders... het Flevolandse Schokland. Voor wildebrassen in de Flevolandse natuur ga je naar het Belevenissenbos in Lelystad. Kinderen kunnen hun lol op met de vele klimtoestelen, parcours, het zand, het water, en boswandelingen. Nog een leuke tip is het Harderbos (Harderhaven); heerlijk om naar toe te gaan als je in Flevoland het spelen, avonturieren en een bos compleet met mos graag combineert. Ga er picknicken en geniet samen met de kinderen van het blotevoetenpad, het kabouterpad, de avonturenroute, de wiebelbruggetjes en de uitkijktoren.


Tip:
Als je dan toch een dagje Lelystad plant, shop gelijk even voor hippe slippers in Batavia Stad in Lelystad. Enne... je kunt er ook spelen.