15x herfstvakantie-uitjes in Zuid-Limburg

22 oktober 2021
Joepie, de herfstvakantie staat voor de deur! Een week de tijd voor een heleboel uitjes. Dat is maar goed ook, want er worden veel toffe activiteiten georganiseerd! Bekijk onze aanraders hieronder!
15x herfstvakantie-uitjes in Zuid-Limburg


1. Toffe familievoorstellingen
Het herfstvakantieprogramma van Theater aan het Vrijthof is bekend! Bezoek de sprookjesachtige musical Sneeuwwitje, een gave kindervoorstelling over zusjes en de nieuwe Grote Efteling Koekoek Show. Komt dat zien!

2. Lasergamen in de herfst
Heb jij zin in een dag vol spanning, sensatie en een bom aan entertainment? Dan is Unit 13 Outdoor Adventures in Sittard een echte aanrader voor deze herfstvakantie! Beleef missies in een levensecht speelveld met special effects. Wie daag jij uit deze vakantie?

3. Dus zo bouw je een stad!
In ‘Stad in de Steigers’ in Discovery Museum ontdekken kinderen wat er komt kijken bij het bouwen van een stad. Als stagiair op de bouwplaats doen ze mee met allerlei beroepen: van planoloog tot bouwvakker. Bekijk dit toffe uitje voor de vakantie!4. Steenkolenmijn
Een toffe tip voor de herfstvakantie: Bij de Steenkolenmijn in Valkenburg aan de Geul ontdek je de wereld van de mijnbouw in een mysterieuze omgeving onder de grond! De rondleiding is een reis door het verleden langs de machines. Kom langs om het te ervaren!

5. Kasteel Hoensbroek
Beleef Kasteel Hoensbroek in de herfst! Speel als een ridder en speur als een prinses. In het kasteel komen avonturen uit het verre verleden tot leven. Of wat dacht je van springen op een ‘echt luchtkasteel’! Op ontdekking in het kasteel.


6. Bosknutselen
In de herfst liggen in het BloteVoetenParkbos de mooiste knutselspullen voor het oprapen! Daarom staat het BloteVoetenPark de gehele herfstvakantie in het teken van knutselen met de mooiste schatten uit het bos! Knutsel jij mee?

7. Natuurwerkdag: doe jij mee?
Samen met het gezin, vriendjes óf zelfs de hele klas aan de slag in de natuur; fruitbomen snoeien, bomen planten, takkenril maken, wilgen knotten... zoek een leuk klusje bij jou in de buurt en doe mee! Leuk én goed voor de natuur. Waar gaan jullie aan de slag?

8. Museumkidsweek
Herfstvakantie is Museumkidsweek! Dus extra veel leuke kinderactiviteiten in het museum. Ontdek op Museumkids wat er in jouw buurt te doen is. Ga deze herfstvakantie naar een museum en win mooie prijzen! Ontdek alle activiteiten.

9. Op ontdekking met VR
Stap in het veld, zet je VR-bril op en met je controller in de hand begint het avontuur bij The Park in Landgraaf! 
Vervul zoveel mogelijk opdrachten tijdens de zoektocht om K3 in de piramide van Toetanchamon te bevrijden! Ontdek Egypte in VR.10. Filmblik Festival Maastricht
Voor alle jonge filmfans: geniet van 23 t/m 30 oktober bij Lumière van het Filmblik Festival! Naast films kijken, doe je ook mee aan toffe workshops: Leer verhalen vertellen, dans in je eigen videoclip of breng een animatieverhaal tot leven! Dit wordt één groot feest.

11. Nijntje de Musical
Hoera, Nijntje komt naar Heerlen bij Parkstad Limburg Theaters! Met Nijntje wordt de eerste theaterervaring op 25 oktober een feest voor peuters én ouders. Komt jouw kind ook meedansen en zingen met konijntje Nijntje? Bestel je kaartjes hier.

12. Theater voor het hele gezin
Geniet deze herfstvakantie van prachtig theater in Parkstad Limburg Theaters voor de hele familie! Van Dolfje Weerwolfje de musical en Superjuffie, tot De Waanzinnige Boomhut van 52 verdiepingen en Pareidolia. Bekijk het hele programma.13. Lichtkunstfestival
Van 15 t/m 31 okt opent Kasteeltuinen  Arcen in de avonduren de poorten voor het lichtkunstfestival Enchanted Gardens. De combi van lichtkunst in het mooie natuurlijke decor zorgt voor een bijzondere en niet te missen ervaring. Bestel je tickets. 

14. Halloween lasergamen
Tijd om te griezelen! Op 29, 30 en 31 oktober beleef je het engste Lasertag evenement ooit bij Unit 13 met Halloween acteurs, special effects en meer! Deze cool lasergame missie is geschikt vanaf 10 jaar. Al 3 jaar uitverkocht!

15. Halloweentocht voor kids
Voor echte durfals: het BloteVoetenPark organiseert een Halloweentocht voor Kids! Tijdens je wandeling vol spinnenwebben kom je allerlei griezels tegen. Roer mee in de heksensoep en ga op de foto met jouw favoriete griezel! Griezel jij mee op 31 oktober?

Fijne herfstvakantie!

TIP: Onze Uitagenda staat nog verder gevuld met een heleboel uitjes voor de herfstvakantie!

Naar de website