9x magische uitjes in Nederland

17 juni 2021
Er was eens... Wie zou er achter dat kleine deurtje wonen? Een kabouter of een elfje? En wat zit er aan het einde van de heksentunnel? Jullie favoriete sprookjesboeken komen tot leven op deze 9 magische plekken voor kleine kinderen. Met tips uit het hele land!
Sprookjeswonderland

1. Sprookjesbos Valkenburg

Draaien in de Dolle Draaimolen of mee op het Schommelschip van Kapitein Haak. Sprookjesbos Valkenburg is een echt kidsproof uitje. Extra leuk: in het park lopen al jullie sprookjeshelden rond. Doornroosje, Klein Duimpje, Sneeuwwitje… Wel oppassen voor de draken natuurlijk.

TIP: klik hier voor nog meer leuke uitjes in Valkenburg!

2. Kabouterwandeling Lanaken

Tijdens deze toffe Kabouterwandeling op domein Pietersheim doe je allerlei leuke opdrachten en spelletjes met en voor de kabouters! Zo kun je gaan knutselen in de grote familieboom, muziek maken op de kabouter instrumenten of boom knuffelen. De kabouterwandeling is een 3 kilometer lang feest!

3. Kabouterpad Landgraaf

Kun jij alle kleine sprookjesfiguren vinden die zich hebben verstopt rondom Landgoed Overste Hof? Als je goed om je heen kijkt in dit natuurgebied bij Kabouterpad Landgraaf tijdens een wandeling, kom je misschien wel de kabouters of hun kleine huisjes tegen! Daarna kun je heerlijk in de speeltuin spelen. 
4. Kabouterland

In Kabouterland in het Drentse Exloo kun je kabouters en trollen in het wild zien. Echt waar! Kinderen kunnen op avontuur langs de kabouterhuisjes, de exotische dieren en door de trollengrot. Onderweg komen jullie binnen en buiten fijne speelplekken tegen.

5. Sprookjeswonderland

Wist je dat er in Enkhuizen een enorme reus ligt te snurken? Hij woont samen met een heleboel betoverende figuren in het Sprookjeswonderland. De attracties in het park zijn een echte aanrader voor jonge kinderen. Van dobberbootjes in de vorm van een lieveheersbeestje tot zweven op een vliegend tapijt.

TIP: combineer de uitjes die wat verder reizen zijn vanuit Zuid-Limburg met één van deze toffe gezinsuitjes in heel Nederland!

6. Elfendeurtjesroute

De Schoorlse Duinen verbergen een groot geheim. In het speelbos bij het Buitencentrum barst het van de elfjes. De elfjes laten zich niet graag zien, maar als jullie goed zoeken vind je de kleine deurtjes waarachter ze wonen. Bij elk deurtje hoort een opdracht. De route is 1,5 kilometer en is geschikt vanaf 2,5 jaar.

Nog meer spannende kabouterpaden vind je hier!

7. Hans en Grietje Pannenkoekenhuis

Bij het pannenkoekenhuis van Hans en Grietje in Zeewolde is alles betoverd. Van wiebelende vloeren tot, betoverde plafonds en zwevende tafel. En het leuke is, jullie zetten alle spreuken zelf in beweging met touwen en knoppen. Buiten ligt een heerlijk sprookjesspeelpark met het snoephuisje van Hans en Grietje, een skeltercircuit en meer.


Hans en Grietje Pannenkoekenhuis

Lees ook:

7x toffe kinderfeestjes in en rondom Heerlen

8. Efteling

Deze magische plek in Kaatsheuvel blijft favoriet voor kinderen. Diep in het Sprookjesbos van de Efteling ontmoeten jullie alle sprookjeswezens die je maar kunt verzinnen; Repelsteeltje, de wolf en de zeven geitjes, Sneeuwwitje en de Kikkerkoning.

9. Recreatieboerderij Pukkemuk

In het Brabantse Dongen staat de gezellige Recreatieboerderij Pukkemuk. Kleine bezoekers moeten zeker een kijkje nemen in het boerensprookjesbos. In dit kleine dorpje wonen boeren en boerinnen die spannende verhalen vertellen. Pukkemuk heeft ook een fijne binnen- en buitenspeeltuin én een dierenweide waar je kunt knuffelen met de boerderijdieren.

TIP: Zin om met de kids uiteten te gaan? Op onze pagina Uit Eten vind je lekkere, kindvriendelijke restaurantjes! Naar de website