10x zomerse uitjes in en rondom Zuid-Limburg

26 juli 2021
De zomervakantie is nu echt begonnen! Heb jij al plannen? Wij verzamelden een heleboel super leuke ideeën voor een dagje weg in de zomer, in en rondom Zuid-Limburg! Fijne vakantie!
10x zomerse uitjes in en rondom Zuid-Limburg

1. Kasteel Hoensbroek zomerprogramma


Een zomer vol avontuur beleef je bij Kasteel Hoensbroek! Ga op ontdekking in dit oude kasteel en combineer het met bezoek van de Ridders van Hoensbroek. Zij leren je boogschieten! Of ga in augustus naar de toffe roofvogelshow! Boek jouw bezoekje bij Kasteel Hoensbroek hier. 


2. Reis terug naar het verleden

Kom je in de zomervakantie naar het preHistorisch Dorp in Eindhoven? Dan beleef je de prehistorie én middeleeuwen met de leukste historische bewoners. Een ideaal zomeruitje op elke dag. Leuk met de familie! Op naar het verleden!3. Trainen als Oranje

Wil jij leren aanvallen als Lieke, verdedigen als Matthijs, keepen als Sari, dribbelen als Frenkie en scoren als Vivianne? Dat kan! Kom deze zomervakantie van 30 aug t/m 3 sept naar de KNVB Voetbalkampen! Klik hier voor meer informatie, of om alvast in te schrijven!


4. Voel je een prins of pinses bij Kasteel Arcen

Ga op ontdekkingstocht in Kasteel Arcen en park, vertoon je kunsten op de minigolfbaan, leef je uit op het speelstrand en veel meer! In juli en augustus zijn kinderen tot en met 17 jaar gratis! Beleef plezier voor jong & oud en reserveer nu alvast voor Kasteel Arcen. 


5. Natuur onder je voeten


Bij Lieteberg in België word je helemaal één met de natuur. Leer alles over insecten bij Entomopolis en de Vlinderkoepel, fiets door het natuurgebied of prikkel je zintuigen wanneer je op avontuur gaat over het blotevoetenpad! Klik hier om jouw reservering te maken.

6. Heel cool op avontuur

Bij Escape Centrum Limburg in Sittard ga je met de hele familie op avontuur! Ga jij voor de Virtual Reality Experience, Outdoor Escape Games, (B)Arcade of Escape Room? Of probeer alles uit in de zomervakantie! Voor welke familie-activiteit ga jij? TIP: vind jij het ook leuk om buiten Zuid-Limburg op ontdekking te gaan? Check dan hier 18 zomeruitjes in heel Nederland!

7. Terug naar de 11e eeuw

Met de nieuwe Augmented Reality routes door Kasteelruïne Valkenburg komt de geschiedenis van het voormalige kasteel niet alleen tot leven, maar ben je er zelf ook nog eens onderdeel van! Ga deze zomer op ontdekking door de ruïne en beleef AR!8. Tentoonstelling Schatgraven

Zomertip: Schatgraven is een echte kindertentoonstelling bij Natuurhistorisch Museum Maastricht voor het gezin met kids vanaf 6 jaar! Hier mag je graven en de meest fantastische vondsten aanraken!  Lees meer over Natuurhistorisch Museum Maastricht9. Lasergame missies

Mochten jij en je team op zoek zijn naar uitdaging en entertainment? Dan is lasergamen bij Unit13 geschikt voor jullie! Twee teams strijden voor de overwinning gedurende spannende, realistische missies! Geheel in game style en vanaf 7 jaar! Boek jouw missie hier!
10. Uitagenda voor de zomer

Wauw, wat zijn er deze zomer toffe activiteiten in Zuid-Limburg! Bijna dagelijks komt er nieuwe inspiratie bij. Onze Uitagenda staat vol met zomerse sportieve, creatieve, actieve en ontspannen activiteiten! Open de agenda hier!
Fijne zomervakantie!

TIP: Of je van films houdt, graag naar het theater, de speeltuin of de kinderboerderij gaat: op onze Eropuit-pagina is altijd een tof uitje te vinden voor een dagje weg in de zomer! Liever naar het museum of een actief outdoor uitje? Wij hebben het allemaal verzameld!

Altijd op de hoogte zijn van de nieuwste uitjes voor kinderen? Schrijf je in voor de Kidsproof Zuid-Limburg nieuwsbrief!
Naar de website