Vaders aan het woord: Andy Tomasouw over de strandjes in Flevoland

29 juli 2019
In Flevoland wonen een heleboel leuke papa's! En zij delen hun Kidsproof tips met jou! Andy Tomasouw vertelt over de stranden van Flevoland.

In Flevoland wonen een heleboel leuke papa's! En zij delen hun Kidsproof tips met jou! Andy Tomasouw vertelt over de stranden van Flevoland.

“Ik heb een drukke baan en daarom wil ik graag mijn spaarzame tijd doorbrengen met mijn gezin. Als ik ’s avonds thuiskom, liggen mijn zoontjes Ayden (7 jaar) en Benjamin (4 jaar) al te slapen en dat is precies de reden waarom het ontbijt zo belangrijk is voor mij. Tijdens het ontbijt bespreken we de dag die komen gaat en ik vraag hoe de dag ervoor is verlopen. Wat hebben jullie gedaan op school? Met wie hebben jullie gespeeld? Hebben jullie gelachen? Wat gaan jullie vandaag doen? Een vaste regel bij ons aan tafel; geen beeldschermen (die regel geldt natuurlijk ook voor mijzelf)! En dat levert gezellige gesprekken op.

Ook de weekenden staan in het teken van mijn jongens. Zwemles, voetbal, judo, stoeien of fietsen! We zijn een sportief gezin en beweging en buitenlucht voeren de boventoon, maar op zaterdagavond kijken we steevast een Disney film. Bakje chips erbij, open haard aan en lekker chill……

Mijn eigen vader was al over de 50 toen hij mij kreeg. Ik ben zijn zesde kind, maar hij had ook al een paar kleinkinderen toen ik werd geboren. Ik kom uit een bijzonder gezin en ik ben daar super trots op. Ik vind het zo jammer dat mijn vader vlak na de geboorte van mijn oudste zoon is overleden. Blij dat ze elkaar mochten ontmoeten, maar verdrietig dat het zo kort heeft geduurd. 

Drie jaar geleden ben ik verhuisd naar Flevoland. Het voordeel van onze provincie is dat we veel stranden hebben en dat je er niet voor in de file hoeft te staan. We kunnen zelfs dikwijls gratis parkeren! In het begin gingen we vaak naar het Schokkerstrand in de Noordoostpolder. Het strand is schoon, er is gras om te voetballen, het water is fris en het is er niet zo heel druk. Je vindt er een touwenpiramide waar de jongens in kunnen klimmen, ieder op zijn eigen niveau. Tegenwoordig gaan we altijd naar de Bremerbaai, omdat we daar veel bekenden tegenkomen. Het water is lekker ondiep, dus de kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven. Vorige maand zijn we voor het eerst naar de Wellerwaard in Emmeloord geweest. Ook een grote aanrader, omdat ze hier veel speeltoestellen op het strand en in het water hebben. Bovendien zit er een superleuk strandtentje waar ze allerlei kleine lunchgerechten serveren. Nog een laatste tip; ga op hete dagen pas om 17.00 uur naar het strand! De massa is dan al naar huis, het is er heerlijk rustig en niet meer zo warm. Wij nemen altijd wat stokbrood met salade mee. Het is regelmatig voorgekomen dat we het strand voor onszelf hebben, een privé strand dus, waar vind je dat nu nog?”

Meer leuke strandjes en zwembaden vind je onder 'erop uit' en dan met filter 'strandjes en zwembaden'

Nieuwsgierig naar tips van andere vaders? Lees de tip van Erwin Zwaan, Rick Brouwer of Michiel Sterk.