icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

Coronaproof: wat is open?

29 mei 2020
Langzaam openen steeds meer partijen hun deuren voor ouders en kids. Hieronder op een rij wat er in en om Leiden alweer kan!
We hebben contact met veel partijen op onze website en we willen jullie graag zoveel mogelijk op de hoogte houden van de partijen die open zijn. We houden deze informatie zo goed mogelijk bij. TIP: check áltijd eerst de website/facebookpagina voordat je ernaar toe gaat!

Spelen & klimmen
Veel (natuur)speeltuinen in en om Leiden zijn open. Zo waren wij bij de Swetse Speeldernis bij Zoeterwoude, waar ook het kaaswinkeltje Boer en Goed weer open is. Ook kun je weer klimmen bij het Klimeiland bij Vlietland. Wel even reserveren van tevoren. Ook leuk: vanaf 1 juni is er op het terrein bij Dekker Warmond Happy Kids! Incl. sprinkussens, kinderbingo en meer. Wanneer de binnenspeeltuinen open gaan is nog onduidelijk, maar vanaf 3 juni kun je in ieder geval weer terecht bij Golf in the Dark bij de BubbelJungle!

Varen & surfen
In recreatiegebied Vlietland kun je een bootje huren. Dat kan bijvoorbeeld ook bij 't Geertje en bij Marina Rijnsburg. Ook het strand is altijd fijn! Wat weer kan is lekker surfen bij één van de vele surfscholen. Bijvoorbeeld bij Surfschool Katwijk, waar ook een gaaf surfcamp is deze zomer!

Attracties
Vanaf zaterdag 30 mei is Avifauna in Alphen aan den Rijn weer op. Let op: wel online reserveren! Ook attractiepark Duinrell heeft de deuren weer geopend, ook van het Tikibad! Het Archeon kun je ook weer bezoeken!


Restaurants/lunch plekjes.
De meeste eet- en drinkgelegenheden mogen per 1 juni weer open met inachtneming van coronamaatregelen. Ook de terrassen mogen dan weer open. Zo gaan bijvoorbeeld Brasserie Park en Brasserie Buitenhuis weer open. Hele fijn eplekjes én coronaproof!

Winkelen!
De meeste winkels zijn niet dicht geweest. Altijd leuk is een fijne boekwinkel! Kinderboekwinkel Silvester staat bomvol kinderboeken. Ook de bibliotheken zijn weer open! 

IJsje!
Een ijsje halen is altijd fijn.
Veel ijswinkels zijn nu, met aangepaste regels, open zodat je jouw favoriete ijsje toch kunt kopen! Wat is jouw lekkerste ijsje? Softijs, schepijs, room ijs, zelf gemaakt ijs of toch waterijs? Check hier 5 héle lekkere ijssalons. En vooral ook het net geopende Tante Tokkie op de nieuwe natuurboerderij.Museum open
Op 1 juni gaan veel musea in en om Leiden weer open maar mogen er maar een beperkt aantal bezoekers tegelijk komen. Van te voren reserveren dus!  

Rijksmuseum Boerhaave: open vanaf 1 juni
Museum Volkenkunde: open vanaf 1 juni
Rijksmuseum van Oudheden: open vanaf 1 juni
Museum De Lakenhal: open vanaf 2 juni
Molenmuseum De Valk: open vanaf 2 juni
Stoomtrein Katwijk Leiden: zeer waarschijnlijk open vanaf 6 juni
Naturalis: open voor publiek vanaf 1 juli (vanaf 8 juni voor mensen uit vitale beroepen)

Tip: Veel musea bieden nu nog leuke kinderactiviteiten online aan. Ontdek bijvoorbeeld de natuur rond je huis met Naturalis Thuis! Ook kun je virtueel door Naturalis heen lopen met Freek Vonk.
Kinderfeestjes / Buitenfeestjes!
Bij Bootcamp4Kids kun je een tof buitenfeestje geven. In onze categorie Kinderfeestjes vind je alle feestjes op een rij.
 
Zwembad
De zwembaden gaan langzaamaan ook weer open in en om Leiden. Veelal eerst alleen voor baantjes zwemmen. En onze jongste heeft de eerste zwemles gehad bij Zwembad het Wedde! Uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen.

Op kamp!

Kunnen we weer op kamp deze zomer? Jazeker! Je vind alle kampen in ons overzicht Op Kamp!

Handig
In onze Eropuit categorie kan je heel makkelijk aan de vlaggetjes "Weer open" zien of iets al open is!

Foutje ontdekt of heb je leuke aanvullingen, mail ons dan, dat waarderen we enorm! Mailen kan via leiden@kidsproof.nl.