14x coole uitjes voor tieners in Zuid-Limburg

31 augustus 2021
Kidsproof staat vol met toffe uitjes voor peuters, kleuters en jonge basisschoolleerlingen, maar ook voor tieners staan er een heleboel coole tips op de site! Wij verzamelden 14 echte aanraders van activiteiten voor tieners in Zuid-Limburg!
14x uitjes voor tieners in Zuid-Limburg

1. Heel cool op avontuur
Bij Escape Centrum Limburg in Sittard ga je de uitdaging aan en start een avontuur! Ga jij voor de Virtual Reality Experience, Outdoor Escape Games, (B)Arcade of Escape Room? Of probeer alle activiteiten uit met je vrienden!2. Lasergame missies 
Zoek jij met jw vrienden een uitdaging en entertainment? Dan is lasergamen bij Unit13 geschikt voor jullie! Twee teams strijden voor de overwinning gedurende spannende, realistische missies! Geheel in game style en vanaf 7 jaar! 

3. Een zomers uitje
Irrland is de grootste boerderij-avonturen-oase in Europa! Op deze zomerse bestemming zijn meer dan 80 speel, doe- en leerattracties, een airport waar je lekker kan spelen en exotische diersoorten die je kunt bewonderen. Wat een unieke locatie!

4. Klimmen, lasergamen en meer
Met stoere attracties en unieke workshops beleef je bij Avonturenpark Valdeludo een avontuurlijke dag! Leef je uit bij de speeltoestellen en de lasergame arena, of doe meer met de outdoor lasergame, het off-road jeep parcours, het hoogteparcours en de bungee-trampoline. 5. Sportief dagje klimbos
Bij Klimbos Park het Plateau doe je mee aan allerlei sportieve activiteiten! Klimmen, fietsend de omgeving ontdekken of boogschieten? Het kan allemaal bij deze locatie in Brunssum!

TIP: Ben je al ingeschreven voor de Kidsproof Zuid-Limburg nieuwsbrief? Je ontvangt dan regelmatig leuke tips en uitjes voor kids in de buurt in je mailbox!

6. Karten als Max
Is jouw tiener fan van Max Verstappen en de Formule 1? Dan wordt een bezoekje aan de Powerarea vast een geslaagde dag! Naast een kartavontuur beleef je hier ook escape rooms, lasergame en paintball! 

7. Klimuitdaging met uitzicht
Slingerend door de bomen kom je bij Klimbos Fun Forest Venlo overal weer nieuwe uitdagingen tegen! Naast de ziplines en bruggetjes, kom je nog veel meer klimattributen tegen. Met eindeloze velden, schitterende bossen en kronkelende beestjes is dit een prachtige locatie om buiten te zijn!8. Wereld van illusies 
Stap in de wereld van illusies! Het Museum van Illusies bied je een visuele, zintuig prikkelende en educatieve ervaring van nog onontdekte illusies. Een bijzondere wereld die je volledig in verwarring brengt, maar waarvan je ook veel zult leren! 

9. Lego challenges
Een echte lego-fan in huis? Dan kan een bezoek aan The Brickroom in Maastricht natuurlijk niet ontbreken! Anderhalf uur lang geeft de Brickmaster jouw kind opdrachten die binnen de tijd volbracht moeten zijn. Bouw er helemaal op los met je vrienden of familie en laat je creativiteit los op je bouwwerken! 10. Fietsen op een bijzondere manier
Railbike 6 kilometer door de wondermooie natuur en geniet met je vrienden of familie van dit sportieve uitje! Het traject leidt onder andere van Munsterbilzen tot in Gellik langs het kasteel van Groenendael en over twee authentieke spoorbruggen in Hoelbeek. Wat een gezellig uitje met sportieve workout! 

11. Zelfstandig klimmen
Een heel tof klimpark waar kids zelfstandig kunnen klimmen en klauteren met een handig kliksysteem? Dat vind je bij Klimpark Clip 'n Climb! Dit avontuurlijke en sportieve uitje in Sittard is ook super leuk voor een kinderfeestje!

12. Minigolf in het donker
Bij GlowGolf Kerkrade krijgt midgetgolf een heel nieuwe spectaculaire dimensie, door in een bijzondere black light omgeving te spelen! Tijdens GlowGolf probeer jij in een mysterieuze en indrukwekkende fantasiewereld met zo min mogelijk slagen het balletje in de holes te krijgen. 

13. Boulderen
Nog nooit geboulderd of grote fan? Kom langs en probeer het bij Radium Boulders in Maastricht! Je hebt geen uitrusting, cursus of klimpartner nodig. Boulderen is letterlijk het klimmen op een rotsblok. Een hele leuke workout, die je alleen of samen met je vrienden kunt doen!14. Onder de grond

Ben jij al eens in de grotten van Maastricht geweest? De Grotten Noord bevinden zich diep onder de Sint Pietersberg en bewaren een wel heel bijzonder stukje geschiedenis van Maastricht. Wat betekenen de vele tekeningen en opschriften precies? Je leert het tijdens de rondleiding van Maastricht Underground!

Veel plezier bij deze leuke uitjes!

TIP: Hier vind je ook 10 gezellige buitenfeestjes in Zuid-Limburg!

Naar de website