Zomervakantie met kinderen in Zuid-Limburg

25 juni 2021
Waarschuwing voor gezinnen: dit bruisende blog bevat geweldige tips voor een onvergetelijke zomervakantie in Zuid-Limburg! Voor ieder is er een toffe activiteit. Fijne vakantie!

Vakantie met kinderen in eigen land kan nét zo leuk zijn als het buitenland verkennen. Bij deze adresjes in Zuid-Limburg, is het voor gezinnen eigenlijk nog véél leuker. Ga dagjes weg, relax in een nabijgelegen hotel of plan een week op een camping en geniet van deze leuke kinderactiviteiten nadat je ontspannen hebt ontbeten voor de tent of caravan. De kinderen staan al te trappelen van opwinding. Pak snel de tassen in en geniet van jouw welverdiende vakantie.

TIP: deze uitjes zijn ook super leuk als je in Zuid-Limburg woont, want er valt nog zoveel te ontdekken!Het Actieve Uitje

Heb je zin om je samen met de kinderen compleet uit te leven? Verwen al je zintuigen bij het geweldige Blotevoetenpark in Brunssum; trotseer schoenloos de waterpartijen en zandheuvels, en navigeer slippervrij de steile hellingen en spannende hangbruggen. Leuk om te combineren met een bezoek aan Speelnatuur Brunsummerheide. Bij Fun Forest Venlo komen uitdaging, pret en schaduw heerlijk samen terwijl je als een behendige aapje tussen de bomen door klautert (hetzij mét behulp van touwen, ladders en veiligheidsuitrustig). In Valdeludo in Echt staat de tijd even stil. Hier kunnen kinderen spelen, klimmen, ravotten, hutten bouwen en ouderwets aanmodderen. Ook zijn lasergamen en karten leuke dingen om te doen. Dát is pas buiten zijn met een vakantiegevoel.

TIP: nog meer actieve uitjes in Zuid-Limburg vind je op de pagina Eropuit - Outdoor actief!Musea en Dierenparken

Jouw zomervakantie kan niet zonder een bezoek aan Discovery in Kerkrade. Daar duikt het hele gezin zó in de spectaculaire wereld van wetenschap en techniek op een reis langs supergave exposities en andere mooie bezienswaardigheden. Kennis = Cool! Bij GaiaZOO in Kerkrade staan talloze bijzondere en unieke dieren in de schijnwerpers; kinderen houden van dieren. Ook kunnen kinderen in de geweldige binnen- en buitenspeeltuinen (DinoDome en JungleTour) spelen. Combineer het insectenmuseum Entomopolis met Bezoekerscentrum Lieteberg als deel van jouw onvergetelijke Zuid-Limburge zomervakantie: leer waarom onze insecten van levensbelang zijn en doe het grasterras aan met de beroeme Limburgse vlaai. Een leuke tip voor als je nog energie over hebt: huur twee wielen en maak een mooie fietstocht door de Zuid-Limburgse natuur.

>> Hier vind je nog meer dierenparken in Zuid-Limburg!

Discovery

AAAAAAH in het Attractiepark

Oh ja... een reis naar een attractiepark zal kinderen nog lang bij blijven: Spring in de kneuterige wereld van de kinderfantasie in het befaamde Sprookjesbos in Valkenburg: een vakantiedag vol avontuur, spelen én sprookjes. Of gil mee in de maagomkerende achtbanen en de supersnelle waterglijbaan in Pretpark de Valkenier (momenteel gesloten ivm de overstromimngen) in Valkenburg. Natuurlijk mag je een bezoek aan Irrland in Kavelear-Twisteden ook niet missen. Op deze mega-avonturenboerderij komen kinderen en volwassenen meteen in de vakantiestemming, want wie houdt er nu niet van palmbomen, exotische diersoorten bewonderen en spelen op gigantische springtoestellen?

>> Lees ook over toffe speelparken in Limburg!

Terug in de Tijd

Kies je voor een dagje geschiedenis met de kinderen, dan zul je behalve genieten ook veel leren. Dát is leuk natafelen. In Zuid-Limburg doen kinderen spannende ontdekkingen, kruipend door ondergrondse tunnels bij Maastricht Underground. Of dwaal door eeuwnoude kasteelgangen bij Kasteel Hoensbroek of Kasteelruïne Valkenburg. Hoe vluchtte men vroeger door geheime gangen? Hoeveel lol hadden ridders en prinsessen nou eigenlijk? Maak het zelf mee!

TIP: meer uitjes over geschiedenis vind je op onze pagina Eropuit - Attracties & bezienswaardigheden!

Kasteel Hoensbroek

Fijne vakantie!

TIP: Je kunt in Zuid-Limburg ook heerlijk verkoeling opzoeken bij deze speelplekken in de natuur! Naar de website